Rosetta Stone

Zegt de term Rosetta Stone je al iets?? Even een korte introductie... Rosetta Stone is een digitaal en online taalprogramma. Je kunt er diverse vreemde talen mee leren spreken, luisteren en schrijven. Engels, Duits, Frans, maar ook Chinees, Spaans, Latijn of Russisch. In totaal worden er in het programma 26 taalcursussen aangeboden. Je leert de taal op een laagdrempelige en adaptieve wijze. Het programma werkt erg interactief en intuïtief; je leert door te doen. Het is geheel afgestemd op het niveau van de leerling/student en je kunt starten op verschillen-de niveaus. Rosetta Stone is device onafhankelijk en via internet 24 uur per dag en op elke plek te gebruiken.

Bekijk hier een online demo van Rosetta Stone.

GO|ON Rosetta!
GO|ON, het samenwerkingsverband van vgpo’s Accretio, De Zevenster, De Oosthoek en school voor voortgezet onderwijs Greijdanus, zien kansen om met Rosetta Stone stappen te zetten in: 1. de ontwikkeling van ons onderwijs, op gebied van digitalisering en gepersonaliseerd leren, 2. in de doorgaande leerlijn, soepele en aansluitende overgang van po naar vo. Vandaar dat de scholen de handen ineen geslagen hebben om Rosetta Stone, nog meer dan we het nu al gebruiken, in te zetten in ons (taal)onderwijs. Voor taaldocenten, maar ook voor de lessen Engels in het primair onderwijs, biedt Rosetta Stone enorm veel mogelijkheden om je onderwijsprogramma te ondersteunen en het leerrendement te verhogen. Maar ook voor docenten/leerkrachten die extra uitdaging aan leerlingen willen bieden, bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te geven een extra vreemde taal te leren, is Rosetta Stone een mooie tool.

Klik hier voor extra materialen voor Rosetta Stone (werkbladen, toetsen, link met ERK, extra info).

Informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met: rosettastone@goon.nl
Meer informatie, zoals handleidingen etc, bekijk je op het inloggedeelte van dit GOON-portaal: klik hier.
Je kunt hier inloggen met je GOON-inlogcode en wachtwoord. Mocht je wachtwoord verlopen zijn, dan kun je bellen met de servicedesk: 038-4698634